Irodahaz_parasitas

A legtöbb irodaházban légtechnikai rendszer segítségével juttatnak be friss-fűtött levegőt a helyiségekbe. A hideg levegő felmelegítése során a levegő térfogata megnő, sűrűsége lecsökken és a benne lévő nedvességtartalom ugyanaz marad, így a relatív páratartalma elérheti az akár 5-10% extrém alacsony értéket. A humán komfort azonban nem csak a hőmérséklet szabályozásban és a friss levegő pótlásban merül ki, hanem rendkívül fontos tényezője a páratartalom megfelelő szinten tartása. Száraz belső levegő esetén gyakran előforduló tünetek a száraz nyálkahártya, szemszárazság, bőr száradás, száj szárazság, bőrrepedés, kaparó torok, köhögés, allergiás tünetek, légúti megbetegedések, fáradékonyság, dekoncentráció. Számos esetben a téli megbetegedések és a táppénzelések a száraz levegőre vezethetőek vissza, ezentúl csökken az egyéni teljesítőképesség, így a munkavégzés is alacsonyabb minőségi színvonalon valósul meg. Az ideális szabályozott relatív páratartalom érték a komfort szempontjából 45+-5%.

A HYDROFLOW párásító rendszerekkel megvalósítható az irodaházak páratartalom szabályozása úgy direkt porlasztásos technológiával, mint légcsatornába integrált nedvesítő kamrával. A magasnyomású technológia előnye, a rendkívül alacsony villamos-energiafogyasztás, hiszen rendszereink 80 bar nyomáson aerosolokra porlasztják szét a vizet, így nincs szükség termikus energiára a bepárolgáshoz. Egy azonos teljesítményű HYDROFLOW párásító rendszer villamos-energiafogyasztása ~1/35. része egy termikus gőzös párásítónak. Így a termikus párásítók kiváltása hozzávetőlegesen 1 éven belül megtérülő beruházás.

A HYDROFLOW párásító rendszerek higiénikus működése és  a legionella elleni hatékony védekezés több oldalról is biztosított illetve garantált.

Keressen bennünket bizalommal, kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot!