LÉGNEDVESÍTÉS

Gyártási követelmények, ESD védelem, humán komfort

Kapcsolat

Egész Európában, így természetesen a magyar iparban is egyre szigorodó követelmények vannak a gyártás során megteremtett körülményekre vonatkozóan.

A légállapot jellemzőket nem csak a hőmérséklet szabályozásban, és az előre meghatározott légcsere számban, valamint részecske számban merítik ki a szabályozások.
Crypto Icon 13 5
Számos gyártási folyamat megköveteli a szabályozott páratartalmat, amelyet ideális esetben folyamatos 50%-on tartanak.

A légnedvesítés és a páratartalom szabályozás leginkább a téli (fűtési) időszakban szükséges, amikor a hideg külső levegő relativ páratartalma extrém alacsony, így a benti felfűtött levegő páratartalma is alacsony marad.

Crypto Icon 15
A különböző gyártástechnológiák közül a páratartalom szabályozás elengedhetetlen például a faiparban, papíriparban, nyomdaiparban, valamint a mikroelektronikai üzemekben is.

Számos esetben a technológiai gyártás során használt gépek működése miatt követelmény a relativ páratartalom megfelelő szinten tartása. Vannak ipari területek, azonban, ahol a kész termék minőségét befolyásolja a párásítás.

Crypto Icon 14
Számos autóipari vállalat szigorította a beszállítási követelményeket, így előre meghatározott értékek közötti relativ párartartalom szintet vár el a beszállítóktól.

Mikroelektronikai üzemekben az ESD védelem, azaz az elektroszatikus kisülések elleni védekezés miatt szükséges a légnedvesítés.

Az autóipari gyártók elmúlt években végzett kutatásai és tanulányai alapján egyértelműen kimutatták, hogy számos alkatrész későbbi (akár 3-5 év múlva) meghibásodása a nem megfelelő páratartalomra vezethető vissza.

Természetesen a páratartalom szabályozás nemcsak a kész termék minőségét növeli, de a későbbi meghibásodások számát, valamint a selejtek számát jelentősen csökkenteni tudja.

Fontos megemlíteni továbbá a gyártási követelményeken kívül a humán komfortot is. Sok-sok évig a komfort elmélet a hőmérséklet szabályozásban merült ki. Később ez kiegészült a frisslevegő befúvással és az elhasznált levegő elszívásával is.

Napjainkban már minden épületgépész tervező tisztában van azzal, hogy a páratartalom szabályozás ugyanúgy a komfort épületgépészet része, így nem hagyható ki a tervezési fázisokból.

A száraz levegő rendkívül zavaró tud lenni a téli időszakban irodaházakban, ipari csarnokokban, plázákban egyaránt. A bent tartózkodó embereknek kiszáradhat a nyálkahártyája, ami köhögést, kaparó torkot, nyálkahártya irritációt eredményez.

Természetesen a száraz levegő a bőrre, a szájra és a szemre sincsen jó hatással. Gyakran tapasztalnak szemszárazságot, szájszárazságot, száj és bőr repedezést ezen szabályozatlan páratartalmú helyiségekben tartózkodó emberek.

Prémium minőségű, professzionális párásító és légnedvesítő rendszereinket ajánljuk minden ipari résztvevő számára, aki a legmagasabb minőséget szeretné úgy, hogy sem üzemeltetésben, sem a későbbi karbantartásban nem szükséges hatalmas összegeket fordítani a rendszer életben tartására.

Vállaljuk teljesen új rendszerek tervezését és kivitelezését, valamint vállaljuk meglévő rendszerek átépítését is, amelyek nem működnek megfelelően, vagy éppen csak túl sok energiába és pénzbe kerülnek az üzemeltetőknek.
légnedvesítés

Konzultálni szeretne? Lépjen veünk kapcsolatba most!

Ha segítségre, információra van szüksége írjon nekünk és a lehető leghamarabb válaszolunk kérdésére.