Párásító rendszerelemek

Oxyma ipari párásító rendszerek minőségi elemei

Az Oxyma prémium minőségű, professzionális párásító rendszerek magasnyomású ágát kizárólag speciális, nagy ellenállóképességű, nyomásálló anyagokból építjük össze. A beépített alkatrészek kopásálló és időálló elemek, így garantálják az éveken át tartó gondozásmentes működést.

VízkezelésKapcsolat

Oxyma párásító rendszerelemek

  • Magasnyomású szivattyú aggregát
  • Központi PLC vezérlés
  • Oxyma magasnyomású fúvókák
  • Fúvóka tartó armatúrák
  • Magasnyomású tömlők
  • Magasnyomású csatlakozások
  • Mágneszelepek és nyomástávadók
  • Páratartalom érzékelők
crypto illustration 19
Crypto Icon 13 6

Magasnyomású szivattyú aggregát

A rendszereinkben használt magasnyomású szivattyúk német minőséget és megbízhatóságot képviselnek. A szivattyúfejet minden esetben a legmagasabb keménységű, ellenálló és kopásálló anyagból választjuk ki. A szivattyú szállítóteljesítmény kiválasztása esetén egyedi módszert alkalmazunk, így biztosítjuk a rendszerek rendkívül gyors feltöltését. Az aggregátokat minden esetben mi szereljük össze és az azokra szerelt kiegészítők, mint pl. manométer, nyomásszabályozó, pulzációgátló, biztonsági szelep és rezgéscsillapító mind-mind magas minőségű és anyagukban ellenálló alkatrészek. A szivattyút és a motort flexibilis tengelykapcsolóval látjuk el, melyet mi magunk egytengelyűsítünk, így biztosítva a későbbi hangtalan és rezgésmentes üzemet. Az aggregát motorokat az ügyfél igényeinek megfelelően választjuk ki legyen szó szakaszos vagy folyamatos üzemről. Négy, hat és nyolcpólusú motorokat is használunk a rendszer bonyolultságától függően. A motorjaink egyedi hűtéssel vannak ellátva, hogy alacsony fordulat tartományokon is legyen megfelelő hűtési hatékonyság. A motorokat sok esetben frekvenciaváltóról szabályozzuk, így lehetővé téve a zónavezérlést, valamint a hatékonyabb energiafogyasztást.
Az Oxyma magasnyomású szivattyú aggregátok kifejezetten párásítás célra, 0-24 h nehézipari üzemre, valamint tartósságra és megbízhatóságra lettek gyártva és tervezve, így éveken keresztül problémamentesen biztosítják az üzemi nyomást a rendszerek számára.

Crypto Icon 15

Központi PLC vezérlés

Az Oxyma párásító rendszerek központi folyamatirányítási rendszerét szintén a legmagasabb európai és kelet-ázsiai termékekből állítjuk össze. A legmegbízhatóbb és legstrapabíróbb szekrényeket, mágneskapcsolókat és reléket építjük be. A szekrények villamossági kötéseit ISO szabvány alapján végezik villanyszerelő munkatársaink. A folyamatirányítási rendszerből a legegyszerűbbet és a legmegbízhatóbbat választjuk, melyhez a saját, általunk fejlesztett szoftvereket biztosítjuk. Minden projekt esetén az ügyfél igényeihez mérten programozzuk és alakítjuk ki a központi vezérlés funkcióit. Amennyiben a rendszert Oxyma többlépcsős vízkezelő rendszerrel együtt telepítjük, úgy a vezérlésünk képes a vízkezelő rendszerrel is kommunikálni, valamint kijelezni a vízkezelő rendszeren mért nyomásokat, vízfogysztást, térfogatáramot, vezetőképességet, hőmérsékletet és a tartály szinteket. Ilyen esetben a vezérlés nem csak a magasnyomású ág karbantartási szükségleteiet jelzi, hanem a vízkezelő rendszerét is. Az Oxyma rendszerek üzemeltetői távolról láthatják a HMI képernyőt, így minden adatot távolról leolvashatnak, de akár bele is avatkozhatnak a rendszer működésébe. Opcióként válaszható a vezérlésben az esetmények és a mért értékek naplózása, valamint a módosítások kommentelhetősége, továbbá az mért adatokból történő diagramrajzolás. Vezérléseink minden esetben biztonsági funkciókkal vannak ellátva, továbbá szintén opcióként szünetmentes táp is választható, így áramszünet esetén sem tud a rendszer a porlasztási ciklusban ragadni. Összegezve az általunk tervezett, összeépített és programozott vezérlő egység minden tartós és megbízható működése és működési funkciói minden igényt kielégítenek.

Crypto Icon 14

Oxyma magasnyomású fúvókák

Az általunk használt prémium minőségű, precíziós Oxyma fúvókák több, mint 15 éves fejlesztést tudnak maguk mögött. A fúvóka gyártása során alkalmazott eljárások számos egyedi gyártástechnológiát tartalmaznak, így a fúvókáinkat lehetetlen csak gépi erővel elkészíteni. Az évek során elsajátított technikák lehetővé teszik a fúvókák rendkívül finom és halk porlasztását. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint a szérporlasztott víz mennyisége, hiszen ez átlagosan 30-50%-kal alacsonyabb minden más piacon kapható fúvókáéval. Az ügyféli igények és a rendszerek tervezését figyelembe véve 3 különböző minőségű és keménységű anyagból készítjük. A fúvókákban lévő szűrőbetétek szintén speciális anyagból készülnek. A speciális Oxyma fúvókák beépítésével garantálható a cseppenésmentes és dugulásmentes üzem. Általános érvényű továbbá, hogy az általunk tervezett és kivitelezett párásító rendszerekben nem szükséges időszakosan cserélni a fúvókákat. Egyes rendszereinkben, több, mint 10 éve ugyanazon fúvókák vannak beépítve. Így szintén jelentős költségmegtakarítás realizálódik az Oxyma párásító rendszerek üzemeltetésén.

Az Oxyma fúvókák térfogatáramai és az ajánlott beépítési magasság:

600,6 l/h (80 bar)» 2,7 m
1001,1 l/h (80 bar)» 3 m
1502 l/h (80 bar)» 4 m
2003 l/h (80 bar)» 5,5 m
2204,6 l/h (80 bar)» 6,5 m
2506,3 l/h (80 bar)» 7,5 m
2708,6 l/h (80 bar)» 8,5 m
header3

Fúvóka tartó armatúrák

A speciális Oxyma fúvókák rögzítésére és a befúvási pontok kialakítására egyedileg tervezett fúvóka tartó armatúrákat gyártunk. Minden esetben a rendszer méretéhez, a beltéri adottságokhoz, valamint az ügyfél igényeihez mérten alakítjuk ki a vonalvezetést és a befúvási pontokat. A fúvóka tartó csövek nagy keménységű és magas ellenálló képességű anyagokból készülnek. A fúvókák rögzítési pontjainak speciális kialakítása, valamint az armatúrák kapcsolása lehetővé teszi a rendszer öntisztító mechanizmusát. A köztes kötések minden esetben egyedileg a csövekre heggesztett, nagy ellenállású és nyomásálló csatlakozások.

Speciális fúvókáinkhoz és fúvóka tartó armatúráinkhoz opcionálisan egyenként állítható – köztes fúvóka tartókat is biztosítunk. Az egyedi állítható fúvókatartók segítségével minden irányban állítható a fúvókák szórásképe.

/

Magasnyomású tömlők

Rendszereink magasnyomású vonalvezetéséhez és a fúvóka tartó armatúrák összeköttetéséhez helyenként flexibilis, magasnyomású tömlőket használunk. A tömlők speciális kialakítása lehetővé teszi az alacsony hidraulikai ellenállást, így gyorsítja a feltöltési és leürítési ciklusokat. A belső réteg anyagminősége és keménysége továbbá meggátolja a baktériumok megtelepedését a belső pólusokban. A spec. tömlők kevlár betétekkel vannak erősítve, így garantálják a nyomásállóságot és az időtálló működést. Üzemi nyomásállóságuk 200 bar, míg repesztőnyomásuk 760 bar, így a méretezésnél jelentős tartalékokat hagyunk a biztonságos üzem érdekében. A rugalmas tömlők külső bevonata gumírozott, így magasan ellenállnak a külső hatásoknak. Elmondható továbbá, hogy a hajlító sugaruk meglehetősen alacsony, így a vonalvezetés során rendkívül könnyen és gyorsan telepíthetőek.

Magasnyomású csatlakozások

A magasnyomású tömlők és a fúvóka tartó armatúrák csatlakoztatására nagy ellenállóképességű és nyomásálló csatlakozásokat használunk. Ezen csatlakozások multi-kúpos belső kialakítása lehetővé teszi az évtizedeken át tartó tömítettséget. A magasnyomású tömlőkre 200 bar-os nyomással egy spec. présgép segítségével préseljük a csatlakozókat, így a tömlő és a csatlakozók összeköttetése is a hosszútávú működést garantálja. A fúvóka tartó armatúrák szintén multi-kúppal csatlakozak egymáshoz, amelyet hollanderek segítségével lehet a megfelelő pontban rögzíteni.

Mágneszelepek és nyomástávadók

Mind a vízkezelő rendszerünkben, mind pedig a párásító rendszer magasnyomású ágán a piacon kapható legmagasabb minőségű, nagy ellenállóképességű mágnesszelepeket és nyomástávadókat használunk. Általánosságban elmondható, hogy a lehető legkevesebb mágnesszelep beépítésével szeretjük építeni rendszereinket, kisebb lehetőséget adva így a meghibásodásnak. A magasnyomású mágnesszelepek 160 bar-ig nyomásállóak, így garantálják a tartós működést. A mágnesszelep nyomásrásegítéssel működő energiatakarékos kivitelek, így hosszú távon szintén üzemeltetési költségeket takaírtanak meg ügyfeleinknek.

Páratartalom érzékelők

A rendszereinkbe épített német gyártmányú, nagy pontosságú páratartalom érzékelők +-2% pontossággal mérik a belső relativ páratartalmat, valamint a hőmérséklet értékeket. Nagyobb rendszerek esetén több pontos is mérjük a páratartalmat és hőmérsékletet, így a rendszer méginkább pontosan üzemel. A központi vezérléssel igény esetén jelezni tudjuk a harmatponti hőmérséklet értékeket is. A rendszereink átadása előtt minden esetben akkreditált mérőinkkel kalibráljuk a mért adatokat, így minden kijelzett érték pontosan megfelel a valóságnak.
crypto illustration 03

Konzultálni szeretne? Lépjen veünk kapcsolatba most!

Ha segítségre, információra van szüksége írjon nekünk és a lehető leghamarabb válaszolunk kérdésére.