HydroFlow ipari párásító rendszerek minőségi elemei

A HydroFlow prémium minőségű, professzionális párásító rendszerek magasnyomású ágát kizárólag speciális, nagy ellenállóképességű, nyomásálló anyagokból építjük össze. A beépített alkatrészek kopásálló és időálló elemek, így garantálják az éveken át tartó gondozásmentes működést.

HydroFlow párásító rendszerelemek

  • Magasnyomású szivattyú aggregát
  • Központi PLC vezérlés
  • HydroFlow magasnyomású fúvókák
  • Fúvóka tartó armatúrák
  • Magasnyomású tömlők
  • Magasnyomású csatlakozások
  • Mágneszelepek és nyomástávadók
  • Páratartalom érzékelők

HydroFlow_magasnyomasu_szivattyu

 

Magasnyomású szivattyú aggregát

A rendszereinkben használt magasnyomású szivattyúk német minőséget és megbízhatóságot képviselnek. A szivattyúfejet minden esetben a legmagasabb keménységű, ellenálló és kopásálló anyagból választjuk ki. A szivattyú szállítóteljesítmény kiválasztása esetén egyedi módszert alkalmazunk, így biztosítjuk a rendszerek rendkívül gyors feltöltését. Az aggregátokat minden esetben mi szereljük össze és az azokra szerelt kiegészítők, mint pl. manométer, nyomásszabályozó, pulzációgátló, biztonsági szelep és rezgéscsillapító mind-mind magas minőségű és anyagukban ellenálló alkatrészek. A szivattyút és a motort flexibilis tengelykapcsolóval látjuk el, melyet mi magunk egytengelyűsítünk, így biztosítva a későbbi hangtalan és rezgésmentes üzemet. Az aggregát motorokat az ügyfél igényeinek megfelelően választjuk ki legyen szó szakaszos vagy folyamatos üzemről. Négy, hat és nyolcpólusú motorokat is használunk a rendszer bonyolultságától függően. A motorjaink egyedi hűtéssel vannak ellátva, hogy alacsony fordulat tartományokon is legyen megfelelő hűtési hatékonyság. A motorokat sok esetben frekvenciaváltóról szabályozzuk, így lehetővé téve a zónavezérlést, valamint a hatékonyabb energiafogyasztást.

A HydroFlow magasnyomású szivattyú aggregátok kifejezetten párásítás célra, 0-24 h nehézipari üzemre, valamint tartósságra és megbízhatóságra lettek gyártva és tervezve, így éveken keresztül problémamentesen biztosítják az üzemi nyomást a rendszerek számára.

Ipari_parasitas_vezerlo_szekreny

 

Központi PLC vezérlés

A HydroFlow párásító rendszerek központi folyamatirányítási rendszerét szintén a legmagasabb európai és kelet-ázsiai termékekből állítjuk össze. A legmegbízhatóbb és legstrapabíróbb szekrényeket, mágneskapcsolókat és reléket építjük be. A szekrények villamossági kötéseit ISO szabvány alapján végezik villanyszerelő munkatársaink. A folyamatirányítási rendszerből a legegyszerűbbet és a legmegbízhatóbbat választjuk, melyhez a saját, általunk fejlesztett szoftvereket biztosítjuk. Minden projekt esetén az ügyfél igényeihez mérten programozzuk és alakítjuk ki a központi vezérlés funkcióit. Amennyiben a rendszert HydroFlow többlépcsős vízkezelő rendszerrel együtt telepítjük, úgy a vezérlésünk képes a vízkezelő rendszerrel is kommunikálni, valamint kijelezni a vízkezelő rendszeren mért nyomásokat, vízfogysztást, térfogatáramot, vezetőképességet, hőmérsékletet és a tartály szinteket. Ilyen esetben a vezérlés nem csak a magasnyomású ág karbantartási szükségleteiet jelzi, hanem a vízkezelő rendszerét is. A HydroFlow rendszerek üzemeltetői távolról láthatják a HMI képernyőt, így minden adatot távolról leolvashatnak, de akár bele is avatkozhatnak a rendszer működésébe. Opcióként válaszható a vezérlésben az esetmények és a mért értékek naplózása, valamint a módosítások kommentelhetősége, továbbá az mért adatokból történő diagramrajzolás. Vezérléseink minden esetben biztonsági funkciókkal vannak ellátva, továbbá szintén opcióként szünetmentes táp is választható, így áramszünet esetén sem tud a rendszer a porlasztási ciklusban ragadni. Összegezve az általunk tervezett, összeépített és programozott vezérlő egység minden tartós és megbízható működése és működési funkciói minden igényt kielégítenek.

HydroFlow_ipari_parasito_fuvokak

 

HydroFlow magasnyomású fúvókák

Az általunk használt prémium minőségű, precíziós HydroFlow fúvókák több, mint 15 éves fejlesztést tudnak maguk mögött. A fúvóka gyártása során alkalmazott eljárások számos egyedi gyártástechnológiát tartalmaznak, így a fúvókáinkat lehetetlen csak gépi erővel elkészíteni. Az évek során elsajátított technikák lehetővé teszik a fúvókák rendkívül finom és halk porlasztását. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint a szérporlasztott víz mennyisége, hiszen ez átlagosan 30-50%-kal alacsonyabb minden más piacon kapható fúvókáéval. Az ügyféli igények és a rendszerek tervezését figyelembe véve 3 különböző minőségű és keménységű anyagból készítjük. A fúvókákban lévő szűrőbetétek szintén speciális anyagból készülnek. A speciális HydroFlow fúvókák beépítésével garantálható a cseppenésmentes és dugulásmentes üzem. Általános érvényű továbbá, hogy az általunk tervezett és kivitelezett párásító rendszerekben nem szükséges időszakosan cserélni a fúvókákat. Egyes rendszereinkben, több, mint 10 éve ugyanazon fúvókák vannak beépítve. Így szintén jelentős költségmegtakarítás realizálódik a HydroFlow párásító rendszerek üzemeltetésén.

A HydroFlow fúvókák térfogatáramai és az ajánlott beépítési magasság:

60 μm 0,6 l/h 80 bar 2,7 m
100 μm 1,1 l/h 80 bar 3 m
150 μm 2 l/h 80 bar 4 m
200 μm 3 l/h 80 bar 5,5 m
220 μm 4,6 l/h 80 bar 6,5 m
250 μm 6,3 l/h 80 bar 7,5 m
270 μm 8,6 l/h 80 bar 8,5 m

Fuvoka_tarto_armatura_szorocso

 

Fúvóka tartó armatúrák

A speciális HydroFlow fúvókák rögzítésére és a befúvási pontok kialakítására egyedileg tervezett fúvóka tartó armatúrákat gyártunk. Minden esetben a rendszer méretéhez, a beltéri adottságokhoz, valamint az ügyfél igényeihez mérten alakítjuk ki a vonalvezetést és a befúvási pontokat. A fúvóka tartó csövek nagy keménységű és magas ellenálló képességű anyagokból készülnek. A fúvókák rögzítési pontjainak speciális kialakítása, valamint az armatúrák kapcsolása lehetővé teszi a rendszer öntisztító mechanizmusát. A köztes kötések minden esetben egyedileg a csövekre heggesztett, nagy ellenállású és nyomásálló csatlakozások.

HydroFlow_spec_fuvoka_tarto

Speciális fúvókáinkhoz és fúvóka tartó armatúráinkhoz opcionálisan egyenként állítható – köztes fúvóka tartókat is biztosítunk. Az egyedi állítható fúvókatartók segítségével minden irányban állítható a fúvókák szórásképe.

thermoplast_parasito_tomlo

 

Magasnyomású tömlők

Rendszereink magasnyomású vonalvezetéséhez és a fúvóka tartó armatúrák összeköttetéséhez helyenként flexibilis, magasnyomású tömlőket használunk. A tömlők speciális kialakítása lehetővé teszi az alacsony hidraulikai ellenállást, így gyorsítja a feltöltési és leürítési ciklusokat. A belső réteg anyagminősége és keménysége továbbá meggátolja a baktériumok megtelepedését a belső pólusokban. A spec. tömlők kevlár betétekkel vannak erősítve, így garantálják a nyomásállóságot és az időtálló működést. Üzemi nyomásállóságuk 200 bar, míg repesztőnyomásuk 760 bar, így a méretezésnél jelentős tartalékokat hagyunk a biztonságos üzem érdekében. A rugalmas tömlők külső bevonata gumírozott, így magasan ellenállnak a külső hatásoknak. Elmondható továbbá, hogy a hajlító sugaruk meglehetősen alacsony, így a vonalvezetés során rendkívül könnyen és gyorsan telepíthetőek.

Rozsdamentes_presfitting_magasnyomasu_csatlakozok

 

Magasnyomású csatlakozások

A magasnyomású tömlők és a fúvóka tartó armatúrák csatlakoztatására nagy ellenállóképességű és nyomásálló csatlakozásokat használunk. Ezen csatlakozások multi-kúpos belső kialakítása lehetővé teszi az évtizedeken át tartó tömítettséget. A magasnyomású tömlőkre 200 bar-os nyomással egy spec. présgép segítségével préseljük a csatlakozókat, így a tömlő és a csatlakozók összeköttetése is a hosszútávú működést garantálja. A fúvóka tartó armatúrák szintén multi-kúppal csatlakozak egymáshoz, amelyet hollanderek segítségével lehet a megfelelő pontban rögzíteni.

Mágnesszelepek és nyomástávadók

Mind a vízkezelő rendszerünkben, mind pedig a párásító rendszer magasnyomású ágán a piacon kapható legmagasabb minőségű, nagy ellenállóképességű mágnesszelepeket és nyomástávadókat használunk. Általánosságban elmondható, hogy a lehető legkevesebb mágnesszelep beépítésével szeretjük építeni rendszereinket, kisebb lehetőséget adva így a meghibásodásnak. A magasnyomású mágnesszelepek 160 bar-ig nyomásállóak, így garantálják a tartós működést. A mágnesszelep nyomásrásegítéssel működő energiatakarékos kivitelek, így hosszú távon szintén üzemeltetési költségeket takaírtanak meg ügyfeleinknek.

 

Páratartalom érzékelők

A rendszereinkbe épített német gyártmányú, nagy pontosságú páratartalom érzékelők +-2% pontossággal mérik a belső relativ páratartalmat, valamint a hőmérséklet értékeket. Nagyobb rendszerek esetén több pontos is mérjük a páratartalmat és hőmérsékletet, így a rendszer méginkább pontosan üzemel. A központi vezérléssel igény esetén jelezni tudjuk a harmatponti hőmérséklet értékeket is. A rendszereink átadása előtt minden esetben akkreditált mérőinkkel kalibráljuk a mért adatokat, így minden kijelzett érték pontosan megfelel a valóságnak.