Borospincék
Boros pincék párásítása és hűtése
Az Oxyma hűtó-párásító rendszerekkel egyszerűen szabályozhatja boros pincéjének hőmérsékletét és páratartalmát egyaránt.
Rendszereink segítségével fokozható a termelékenység, elkerülhető az anyagi illetve a minőségi romlás. Az első számú problémát az éves szinten szélsőségesen változó páratartalom okozza. Az általános légkondicionáló berendezések alkalmazásával a levegőt szárítják. Ennek következtében a hordók kiszáradnak, ez kedvezőtlenül hat a minőségre így anyagi károkhoz vezet.
A napjainkban egyre gyakrabban alkalmazott irányított erjesztéses technológia során , valamint a hasonlóan modern módszerek elterjedésével egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a mesterséges hűtésnek a bortermelési eljárás során.
Párásítórendszerek felhasználása a borászatban
A bortermelés során a hordók védve vannak a huzattól, a fénytől ezek mellett elengethetetlen az optimális páratartalom fentartása. Az optimális értékről 65 % – 85% között beszélhetünk./5 %-nál alacsonyabb páratartalom mellett a kiszáradás veszélye fenyegeti a hordókat, még 85 % felett kéretlen és kértékony penész- és gombakultúrák telepedhetnek meg. Ezek a tényezők azonban teljes mértékben kiküszöbölhetők amennyiben optimális szinten szabályozza pincéjének páratartalmát.
Az Oxyma párásító rendszer által generűlt páraköd 4-6 mikorn közötti cseppekből áll.Ezeknek mértéke annyira kicsi, hogy azonnal elpárolognak a levegő közegében, nem csapódnak ki sem a hordókon, sem egyéb felületeken. Emellett a hordók az optimálisan beállított páratartalom szint mellett nem száradhatnak ki, valamint a borok természetes párolgása is megakadályozhatóvá válik.
A borászatban alkalmazott párásító rendszereinkkel könnyen kezelhetőbbé és kiszámíthatóbbá válik a kiváló minőségű bor készítésének feltétele.
Ezen rendszerek roppant alacsony fenntartási költséggel működnek, különösen ha összehasonlítjuk más a piacon szereplő párásításra és külön hőmérséklet szabályozásra kínált eszközökkel. Az alacsony működési költség mellett, beszerelésük gyors és egyszerű ugyanakkor professzionális segítséget nyújt a termelésben.
Előnyei még:
- tisztítja a levegőt
- jótékony hatással van az esetlegesen allergiás panaszokkal küzdő szervezetre
- szagtalanít
- leköti a port
- környezetbarát működés
Összefoglaló rendszereink használatával kapcsolatban:
- rendszereinkkel növelhető a borospincék teljesítőképessége, termelékenysége
- megszüntethető a fahordók kiszáradásának problémája
- segít a megfelelő hőmérséklet állandó megtartásában
- az állandó páratartalom biztosított
- a piacon lévő más hűtési technológiákkal szemben kiemelkedően gazdaságos, roppant alacsony fenntartási költséggel üzemelnek
Termosztáttal, páratartalom mérővel, időkapcsolóval működtethetőek a rendszereink így teljes mértékben szabályozhatóvá válik a borospince belső levegője, annak hőmérséklete illetve páratartalma. A külső környezeti hatásoktól teljesen függetlenül biztosítja az állandó optimális belső környezetet.